Deze cocktail is het oudere zusje van de Mojito en stamt uit de tijd van Hemingway in Havana. De Mojito heeft het aan populariteit inmiddels gewonnen maar kan niet tippen aan deze klassieker. Een sjieke cocktail voor een geslaagde VIP party.
Keukenspullen: office mesje, snijplank, Boston shaker, Cocktail strainer (zeefje), barmaatje, barlepel, Champagne coupe, rietje, roerstaafje
Bereiding: Chill het glas waar de cocktail uit wordt gedronken met crushed ice. Snij een plakje van de limoen en de rest in 6 kleine stukjes. Rits 1 takje munt en voeg de blaadjes in de Boston shaker.
Vul de Boston shaker met ice cubes en voeg daarop suikersiroop, rum en stukjes limoen. Shake de ingrediënten goed.
Open de shaker en plaats de strainer op de beker. Verwijder het crushed ice uit het glas en giet de cocktail door de strainer in het glas. Schenk er de prosecco op en een druppel Angostura en meng het geheel met de barlepel. Garneer het glas met een schijfje limoen.